Data: 2002-04-14 13:13:52
Temat: Re: polewa
Od: "Adiola" <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Anna" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a9bs63$ofk$1@news.tpi.pl...
>
> Najlepsza w tej chwili wydaje mi sie stopiona czekolada - szybko zastyga -
> ale musialabym byc milionerka, żeby obłożyc całego metrowca.
> pozdrowienia Anka
Stopiona czekolada zastyga za szybko, nie zdolalabys polac metrowca,
poniewaz zasygaloby na lyzce.
Ja mieszam polowe polewy z masla, kakao, cukru i odrobiny wody z polowa
czekolady. Wtedy jest w sam raz i ma wlasciwy smak czekoladowy.
Polewa
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru
5 lyzek kakao
3 lyzki wody
tabliczka gorzkiej czekolady
Poniewaz nie robie calego metrowca ( z jedego ciasta i tak jest za duzo
;-) ), wiec wszystkie skladniki polewy dziele na pol. Polamana czekolade
dodaje na koncu i juz jej nie gotuje, tylko podgrzewam jak zastyga.
Pozdr.
Adiola
|