Data: 2002-04-14 12:20:51
Temat: polewa
Od: "Anna" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
ostatnio robiłam "metrowca" i wystko byloby super, gdyby nie fakt, że polewa
zamiast zostawac na cieście spływała miedzy kolorowymi ciastami i z
wdziekiem zasychała na tacce. czy ktoś wie co z tym zrobić? Może jakis
przepis na polewę, ja miałam taki:
3 łyzki cukru,
6 łyżek mleka,
2 czubate łyżki kakao,
łyżeczka masła.
Z połowa mleka rozrabiamy kakao na gładką masę bez grudek, z druga polowa
zwilżamy cukier. Później cukier na gaz, a jak powstanie gęsty syrop to to
dodajemy masę kakaową. po zdjęciu z ognia dodajemy masło.
Najlepsza w tej chwili wydaje mi sie stopiona czekolada - szybko zastyga -
ale musialabym byc milionerka, żeby obłożyc całego metrowca.
pozdrowienia Anka
|