Data: 2003-01-11 19:14:35
Temat: Re: polski oscypek a inne?
Od: dawnakuchnia <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czarek Gmyz wrote:
Podejrzwam tez, choc tu pewnosci nie mam, ze zagrozone moga byc
> tez najbardziej polskie zupy: barszcz czerwny na naturalnym zakwasie i bialy
> barszcz i zur. W Europie nikt nie slyszal o robieniu takich zup na
> naturalnych kwasach, wiec pewnie nie ma na to normy a jak nie ma normy
> strach myslec
Wydaje się, że musiałaby istnieć jakaś grupa zainteresowana
zarejestrowaniem tych specjałów. A zdaje się, że nie jest to takie
proste. I do kogo potem miałby "należeć" taki barszcz?
Produkty regionalne istnieją w całej Europie niezależnie od
przynależności do EWG.
znad malutkiej (niestety) kaczuszki
ewa
Dawna Kuchnia _ /_
http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
~~~~
|