Data: 2005-11-02 14:35:32
Temat: Re: pomidorowa
Od: "Anet" <a...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jacek" <j...@m...pl> napisał w wiadomości
news:dkafdr$afd$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Ja dodatkowo nie wlewam śmietany do gotującej zupy. Zawsze zupę wyłączam,
>> chwile czekam. I dopiero zabielam.
>>
>>
>> Anet
>>
> a dlaczego? co to daje??
W sumie to się nigdy aż tak nie zastanawiałam dlaczego dolewam trochę zupy
do kubeczka ze śmietaną i nie wlewam tego do wrzącej zupy. Ale wydaje mi
się, że i w jednym i w drugim sposobie chodzi o zmniejszenie różnicy
temperatur miedzy śmietana a zupą. Ale to tylko moja teoria. Nawet jeśli nie
jest prawdziwa to metoda ta daje pozytywne rezultaty.
Anet i ogórkowa z zastosowaniem tej samej metody
|