Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pomidorowy przecier - pasteryzacja Re: pomidorowy przecier - pasteryzacja

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: pomidorowy przecier - pasteryzacja

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "waldek" <x...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pomidorowy przecier - pasteryzacja
Date: Tue, 11 Oct 2005 01:38:44 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 25
Message-ID: <dieu3t$ka4$1@inews.gazeta.pl>
References: <43496cc9$0$5422$f69f905@mamut2.aster.pl> <diee6p$n58$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: host-81-190-221-8.wroclaw.mm.pl
X-Trace: inews.gazeta.pl 1128987581 20804 81.190.221.8 (10 Oct 2005 23:39:41 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 10 Oct 2005 23:39:41 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-User: xswedc
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:249729
Ukryj nagłówki

Kris wrote:

> Dokładnie- musisz go najpierw zagotować, żeby wybić bakerie w nim
> zawarte..
===
Bruuuum...

Nie chcę być niegrzeczny, ale to, co napisałaś, to brednie.

Pomidory, aby przeistoczyły się w coś na kształt koncentratu., należy po
prostu *długo* gotować.
Potem są dwie szkoły:
- piesków francuskich - która mówi, że trzeba całość przetrzeć przez sito,
i
- polskich praktyków - która mówi, że trzeba zmiksować całość w tzw.
"blenderze".

Ja preferuję tą drugą. Oszczędność czasu, wysiłu i samej substancji
materiału. Efekt dla nie-supersmakosza - nie do odróżnienia (pestki
pomidorów nie są ani gorzkie, ani kwaśne).

waldek
===


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
11.10 Atunia
11.10 @nn
11.10 JerzyN
11.10 waldek
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem