Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pomidory Re: pomidory

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: pomidory

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.t
pi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pomidory
Date: Thu, 06 May 2004 00:44:36 GMT
Organization: Dariusz K. Ladziak@Home
Lines: 29
Message-ID: <4...@n...tpi.pl>
References: <c78rhm$28bo$1@mamut.aster.pl> <c7a427$5sc$1@nemesis.news.tpi.pl>
Reply-To: l...@w...pdi.net
NNTP-Posting-Host: qr154.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1083804672 14680 217.99.27.154 (6 May 2004 00:51:12 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 6 May 2004 00:51:12 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Forte Free Agent 1.21/32.243
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:200654
Ukryj nagłówki

On Wed, 5 May 2004 09:07:37 +0200, "Gusiek" <a...@p...onet.pl>
wrote:

>
>Użytkownik "Rena" <r...@A...net.pl> napisał w wiadomości
>news:c78rhm$28bo$1@mamut.aster.pl...
>> jak to sie dzieje, ze pomidory w zimie byly (i sa co roku) absolutnie
>> calkowicie obrzydliwe w smaku i kolorze, a teraz nabieraja pelni? przeciez
>> one teraz tez sa szklarniowe? moze mnie ktos uswiadomic? a moze w sklepach
>> sprzedaja jakies zagraniczne, wychodowane pod sloneczkiem?
>
>Te obrzydliwe to odmiany, które dojrzewają po zebraniu. Zrywa się zielone i
>one dojrzewają sobie powolutku w przechowalni przez całą zimę.

Sprostowanie - nie "przez cala zime"... Przez cala zime to one siedza
w przechowalni wypelnionej dwutlenkiem wegla (sa dwie szkoly - albo
obszerniejsza przechowalnia i wowczas trzeba sztucznie dwutlenkiem
dmuchac ale to dodatkowy koszt albo tez calkiem ciasno wypelniona
owocami, i niech nikt mi tu nie mowi ze pomidor nie jest owocem - jest
jak najbardziej...) i zupelnie sie nie zmieniaja. A jak trzeba wyslac
do sklepu - to sie atmosfere dwutlenku zmienia na atmosfere metanu
(gaz ziemny, trzeba miec wlasny reduktor z rurociagu sredniego
cisnienia - bo w sieci niskocisnieniowej gaz jest dodatkowo nawaniany
merkaptanami i po prostu smierdzi...) - i dowolny owoc w atmosferze
metanu zaczyna koloru wlasciwego owocowi dojrzalemu nabierac. Niestety
glownie koloru - smaku juz niekoniecznie.

--
Darek

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
06.05 Dariusz K. Ladziak
06.05 Gusiek
06.05 Anna Ladorucka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?