Data: 2002-07-17 07:47:54
Temat: Re: pomidory bez skórki-jak?
Od: "Agusiek" <A...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Proszę o pomoc ,jak wiecie sezon pomidorowy w pełni,przynajmniej u
mnie:))
> > Sałatki z pomidora znudziły mi sie a przecierow mam juz sporo,narobionyh
na
> > zime.Jest bardzo duzo przepisów, w ktorych zawarte sa jako składnik
pomidory
> > bez skórki wiec prosze o pomoc jak cos takiego zrobic?czy dodajecie
jakies
> > przyprawy i jakie?
> >
> > z góry serdeczne dzieki(cicha wielbicielka grupy)
> >
>> dodam ze one maja byc do słoików na zime,nie chec kupować gotowych jak
zrobie
> sama to przynajmniej wiem co jem:))
>
Tak właśnie myślałam, że o to pytasz :)) Najlepiej takie obrane ze skórki i
pokrojone w kostkę (potem i tak się je kroi) upchać do słoików i
zapasteryzować. Potem w zimie masz świeże pomidorki o smaku pomidorków, a
przypraw zawsze dopiero wtedy możesz dodać. Wygodniej się używa takich
naturalnych w smaku.
Pozdrawiam, Aga
|