Data: 2007-08-09 11:11:57
Temat: Re: pomidory suszone
Od: "Kajetana_Kinga" <k...@g...nospam.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jacek Ostaszewski" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:f91vec$mcq$1@news.dialog.net.pl...
>
>
> Hm... Oba przepisy kuszące, ale chyba nie te. Pamiętam na pewno, że
> plasterkowałem, suszyłem w suszarce i nie pasteryzowałem. Może niepotrzebnie
> sieję paniKę, i wystarczy wysuszyć, zalać oliwą, dodać soli, czosnku i ziół?
> Pamiętam, że bardzo się zaromatyzowały i w ziemi bardzo-bardzo smaczne były...
> Będę experymentował...
>
Ja dokładnie tak zrobiłam. I były bardzo dobre.Z tym, że suszyłam w piekarniku.
Zastanawiam się nad inną rzeczą - czy jest różnica wyczuwalna w smaku między
suszeniem na słońcu a w piekarniku / maszynce do suszenia?
Kurczę, chyba sobie ususzę jak wrócę, ale ja wiem, jaka w drugiej poł. sierpnia
będzie pogoda? Ile schnie pomidor?
Pozdrawiam
K
|