Data: 2002-06-13 17:50:58
Temat: Re: pomocy ze słowniczkiem
Od: "Vicky S." <v...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> hmmmm
>
> a może tak jakieś z gastronomią - tak bardziej dobitnie bo to dla mnie:-)
>
> z tego co jest napisane to nic nie zrozumialem, wiec moze cos innego, lub
> przeksztalccie to na prosty jezyk:-) - tak lopatologicznie
A jak chcesz prościej???
Transpiracja to po prostu parowanie wody z jakiejś powierzchni np. liści roślin,
skóry człowieka, zwierząt...
W związku z tym, że transpiracja zachodzi pod wpływem światła i temperatury to w
gastronomii można to określenie zastosować do ??? chyba parowania wody z produktów.
W gastronomii nie jestem dobra.
A pojęcie transpirancji pamiętam z ochrony środowiska w szkole średniej
Pozdrawiam Vicky S.
--
Easy contact with me is:
v...@p...onet.pl
v...@w...pl
GG: 2066416
Good luck to cath me...
|