From: "Magdalena W." <z...@a...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <902sj4$a73$1@news.tpi.pl>
Subject: Re: pomóżcie (amerykańskie naleśniki)
Date: Wed, 29 Nov 2000 15:31:37 +0100
Lines: 23
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3110.1
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3110.3
NNTP-Posting-Host: 10.20.83.3
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.20.83.3
Message-ID: <3a2512cf$1@news.astercity.net>
X-Trace: 29 Nov 2000 15:29:35 +0100, 10.20.83.3
XPident: Unknown
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!news.ipartners.pl!news.astercity.net!10.20.8
3.3
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:38054
Ukryj nagłówki
Dorota L. wrote in message <902sj4$a73$1@news.tpi.pl>...
>Witam wszystkich,
>mój mąż był w USA i jadł jakieś niesamowicie pyszne coś w rodzaju
naleśników
>na śniadanie i teraz strasznie mnie o nie męczy.
>Czy moglibyście mnie wspomóc?
>Z góry dziękuję i pozdrawiam
>Dorota
Ten przepis juz byl pare razy. Doroto, zadna filozofia - robisz takie
same ciasto jak na zwykle nalesniki, ciut gestsze tylko. Dodajesz do
niego lyzeczke proszku do pieczenia i zamiast wylewac na patelnie jeden
wielki i cienki placek, robisz lycha kilka mniejszych. Chyba ze masz
malutka patelnie na pojedyczne placuszki. I juz. Cala filozofia.
Oblewamy syropem klonowym (jest np. w Carrefourze, w dziale "deserow"
obok polewy do lodow), mozna miodem. Mozna z dzemem. W sumie z czym kto
chce.
Smacznego.
Magda
|