Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!lublin.pl!not-for-mail
From: Wojciech Iwaniak <i...@p...pulawy.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pomóżcie (amerykańskie naleśniki)
Date: Fri, 01 Dec 2000 13:38:45 +0100
Organization: LubMAN UMCS
Lines: 36
Message-ID: <3...@p...pulawy.pl>
References: <902sj4$a73$1@news.tpi.pl> <3a2512cf$1@news.astercity.net>
<9065um$gp0$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: esterka.piwet.pulawy.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: slimek.man.lublin.pl 975674117 29675 212.244.50.15 (1 Dec 2000 12:35:17 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...lublin.pl
NNTP-Posting-Date: 1 Dec 2000 12:35:17 GMT
X-Mailer: Mozilla 4.08 [en] (WinNT; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:38125
Ukryj nagłówki
Czesc wszystkim,
Wydaje mi sie, ze tego proszku do pieczenia jest za duzo. Kiedys robilem z
tego przepisu ale sie nie dalo zjesc bo pieklo w gebe.
pozdrawiam Wojtek
Sylwia & Jurek (XXL) wrote:
> C y t u j e przepis, ktory kiedys by na grupie. sa faktycznie pyszne.
> Pozdrawiam
> Sylwia
>
> A m e r y k a n s k i e p a n c a k i
>
> Na prosbe Mike'a, podaje sprawdzony przepis na amerykanskie "pancaki"
> sniadaniowe. Sprawdzony!
> Na ok. 20 sztuk, czyli dosc zeby wykarmic cztery glodne paszczeki:
> 1.5 szklanki maki, moim zdaniem krupczatka najlepsza do wszystkiego jest
> 3 lyzeczki proszku do pieczenia
> 2 lyzki cukru
> 2 jajka
> 300 ml mleka (1.5 szklanki)
> olej do smazenia, dobra patelnia, teflonowa najlepiej
>
> Najpierw trzeba wymieszac ze soba produkty sypkie, czyli make, cukier i
> proszek.
> Nastepnie dodajemy do tego jaja, i powoli wlewamy mleko.Wszystko razem
> mieszamy na gladka mase, najlepiej mikserem. Konsystencja powinna wyjsc
> mniej wiecej taka jak normalnego ciasta na nalesniki.
> Jak mamy wszystko wymieszane, rozgrzewamy patelnie i lejemy na nia troszke
> oleju. Lyzka wazowa nalewamy takie male placuszki i zostawiamy miedzy nimi
> odstepy, bo troche rosna w trakcie smazenia. Smazy sie na rumiano z obu
> stron, oblewa rzeczonym syropem klonowym.
> Smacznego
> Magda
|