Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Asienka P" <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pomysł na pomidora
Date: Fri, 17 Sep 2004 18:42:12 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 27
Sender: j...@p...onet.pl@chello062179042234.chello.pl
Message-ID: <cif3r0$juo$1@news.onet.pl>
References: <cic880$kbi$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: chello062179042234.chello.pl
X-Trace: news.onet.pl 1095439008 20440 62.179.42.234 (17 Sep 2004 16:36:48 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 17 Sep 2004 16:36:48 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:215464
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Gosi@" <q...@o...pl> napisał w wiadomości
news:cic880$kbi$1@nemesis.news.tpi.pl...
> mam tego ...... cala reklmowke
> rodzina mnie oblaskawila :-)
> a ja mam tylko meza ( na razie)
> i nie wiem jak to przerobic
>
> sa to pyszne, slodziutkie pomidorki ale ile mozna jesc salatki i na chleb?
>
Pomidory panierowane
Składniki
4 dość duże pomidory, jajko, 1/4 szklanki mleka, sos sojowy wg uznania, sól,
pieprz, przyprawy jakie lubisz (ja daję majeranek), mąka, bułka tarta
Przygotowanie
Pomidory pokroić w dość grube plastry. Jajko roztrzepać z mlekiem, sosem
sojowym, przyprawami.
Pomidory najpierw otaczać w mące, potem w przygotowanej mieszance, na koniec
w bułce, smażyć na rozgrznym tłuszczu na złoto.
Przekładać na papierowy ręcznik by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Może być jako dodatek do obiadu, kanapki, albo tak złupcować, dodatkowo
można zrobić duet z cukinią, którą panierować tak samo.
Asieńka P.
|