Data: 2002-11-27 09:47:14
Temat: Re: ponownie o golonce
Od: "Rudy" <r...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:as06i9$2td$1@news.tpi.pl...
| > Próbowałem niejednokrotnie. Jest
| za...ista!!!!!!!!!!
| ==========
| W przepisie przelewasz jeden gar do drugiego, a
| potem do miekkosci i ma byc geste. Czy ten gesty
| wywar tez do czegos sluzy? Czy to jest rodzaj
| gulasz-zupy, (golonka-zupy), czy tez dalej
| klasycznie, tzn. wyciagasz miecho i jesz?
Jeśli mam ochotę wciągnąć golonkę na gorąco to wyławiam ją z wywaru, a zupę
albo wylewam, albo wykorzystuję do zrobienia galarety z podrobów drobiowych.
Druga metoda to golonka na zimno. Oddzielam od kości, kroję mięsko, mieszam z
wywarem, schładzam i wychodzi galareta najlepsza na świecie:).
R.
--
Karkulowsiał zwartusiał. Ratuwsianku Bożywsio.
|