Data: 2002-02-13 07:28:13
Temat: Re: poszukuje miesa z cynamonem
Od: "szanna" <s...@g...gda.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uwielbiam cynamon. Dodaję do wszystkiego, do mięsa, ryb, sałatek, sosów
szczególnie majonezowych. Nie zawsze były to konkretne przepisy, tylko moje
proby i zawsze smakowało i to nie tylko mnie. Nie zawsze są do potrawy na
słodko.
Mogę podać przepis na "boską" potrawę na bazie wątróbek kurzych
Podsmażyc wątróbki obtoczone w mące na oliwie, wyjąć z oliwy.
Następnie podsmażyć przepołowione winogrona, kawałki jabłek. Dodać dużo
cynamonu, winka białego, słodkiego i dusić pod przykryciem, aż zmięknie. Na
koniec dodać podsmażone wątrókbi na chwilę, aby przeszły winkiem. Do tego
frytki, ryż. Robi się błyskawicznie
Oczywiści kombinacji jest mnóstwo. Nie zawsze są winogrona więc można zrobić
z samym jabłkiem i też jest b. dobre. Zamiast wątróbki można użyć mięsa
wieprzowego, piersi kurze, indycze, ale to już nie ten smak.
Smacznego
Ania
GoniaP napisał(a) w wiadomości: ...
:Zachwycil mnie tak bardzo smak miesa doprawionego cynamonem. Jako
:wielbicielka tej wspanialej przyprawy nie moglam sie powstrzymac. I bylo
:pyszne.
|