Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.on
et.pl
From: "Lama" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: poszukuję sprawdzonego i prostego przepisu na mazurek
Date: 23 Mar 2004 04:41:35 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 37
Message-ID: <5...@n...onet.pl>
References: <1079812622.7753.28.camel@localhost>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1080013295 11160 213.180.130.18 (23 Mar 2004 03:41:35
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 23 Mar 2004 03:41:35 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 62.87.150.26, 192.168.243.36
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:195968
Ukryj nagłówki
> Le sam 20/03/2004 Ă 20:51, BasiaBjk a ĂŠcrit :
> > UĹźytkownik Ewa P. napisaĹa:
> > >
> > > Czy moĹźecie mi coĹ zaproponowaÄ?
> >
> > Co roku robiÄ pyszny migdaĹowy, wg starego przepisu i "sprzedaĹam" wielu
> > osobom, a wszyscy zadowoleni. JeĹli jesteĹ zainteresowana, daj znaÄ na
> > priv moĹźe (bez qq), podeĹlÄ.
>
> Nooo nie, a czemu na priv? Na grupie juz podawalas i trzeba szukac w
> googlach?
>
> A ja szukam przepisu na mazurek, ktory bylby mozliwie najmniej slodki.
> Wiem, ze mazurki sa slodkie z definicji, ale moj maz nie lubi, a na
> Wielkanoc chcialabym cos i dla niego zrobic... Jak do tej pory
> zaakceptowal tylko mazurek pomaranczowy - z plastrami pomaranczy
> podsmazonymi na masle z odrobina cukru, ulozonymi na kruchym ciescie
> (ciasto bez cukru), na patelnie wlany sok z 2 cytryn, zredukowany do
> postaci syropu, pomarancze poglazurowane tymze syropem, posypane
> platkami migdalowymi. Ten pozera z predkoscia zastraszajaca, ale co
> mozna jeszcze wymyslec ???
>
> Kot w mazurkowej desperacji
A mogłabyś trochę bardziej uszczegółowić, zdesperowany Kocie, bo ogromnie mnie
ten twój mazurek zainteresował? Jak smażysz te pomarańcze: ze skórką, obrane? A
sok z cytryn wlewasz na to, co zostało na patelni po smażeniu pamarańczy czy na
suchą patelnię? Ciasto najpierw podpiekasz, czy nie? I co dalej, po
udekorowaniu? Jeszcze jakieś pieczenie, dopiekanie? A może osobno pieczesz spód
i potem już tylko dekorujesz tymi pomarańczami i na stół?
> --
>
Lama mazurkowo zafrapowana
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|