Data: 2007-10-15 10:49:50
Temat: Re: potrawka z kurczaka
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
news:fevgo2$cv9$3@nemesis.news.tpi.pl...
> Panslavista pisze:
> > "Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
> > news:fevfp3$o0n$1@atlantis.news.tpi.pl...
> >> Panslavista pisze:
> >>> "batory" <b...@p...beztego.onet.pl> wrote in message
> >>> news:feve54$769$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >>>> Użytkownik "Konrad Kosmowski" <k...@k...net> napisał w
> > wiadomości
> >>>> news:fag4u4-8tl.ln1@kosmosik.net...
> >>>>> ** batory <b...@p...beztego.onet.pl> wrote:
> >>>>>
> >>>>>>> po ludzku poprosz?, bom nie kumata...
> >>>>>> E daj sobie z tym spok?j, to co jest tam opisane jest faktycznie
> > jakim?
> >>>>>> daniem z kurczaka, do?? udziwnionym, ale nie jest to z ca??
pewno?ci?
> >>>>>> potrawka
> >>>>> Tylko co? Pieczeń to z pewnością nie jest, czy potrawka (ang.
"stew")
> > to
> >>>>> zależy
> >>>>> co rozumiesz przez potrawka?
> >>>>>
> >>>> Potrawka to nie to samo co potrawa. Potrawka to gotowane mięso
> > (kurczak,
> >>>> kura, cielęcina) z sosem potrawkowym (masło, mąka, rosół z tego
mięska
> > co
> >>>> jest w potrawce). To wariant podstawwowy. Do sosu można dać soku z
> > cytryny
> >>>> i/lub żóltko. Potrawka z kurczaka jest zarazem potrawą z kurczaka.
> >>> Odwrotna
> >>>> relacje nie zawsze zachodzi. W przypadku potrawy podanę przez Madzię
na
> >>>> pewno nie.
> >>>> Pozdrawiam - Agnieszka
> >>> Najlepsza potrawka z kurczaka jest koperkowa...
> >>>
> >>>
> >>>
> >> Nie. Lubczykowa :-)
> >>
> >> --
> >> XL wiosenna
> >
> > Chyba tylko gdy lubczyk traktowany jako afro. A i tak skuteczniejszy z
> > czerwonym mięsem i czerwonym winem wytrawnym.
>
> Afro nie afro - ja używam go bardzo często: do rosołu, krupniku,
> potrawki, nawet zupę lubczykową robię, jedną z ulubionych moich i
> całej-reszty-świata :-)
>
>
> --
> XL wiosenna
To on juz nie teges? 8-()
|