Data: 2007-10-15 10:44:30
Temat: Re: potrawka z kurczaka
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Panslavista pisze:
> "Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
> news:fevfp3$o0n$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Panslavista pisze:
>>> "batory" <b...@p...beztego.onet.pl> wrote in message
>>> news:feve54$769$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>>> Użytkownik "Konrad Kosmowski" <k...@k...net> napisał w
> wiadomości
>>>> news:fag4u4-8tl.ln1@kosmosik.net...
>>>>> ** batory <b...@p...beztego.onet.pl> wrote:
>>>>>
>>>>>>> po ludzku poprosz?, bom nie kumata...
>>>>>> E daj sobie z tym spok?j, to co jest tam opisane jest faktycznie
> jakim?
>>>>>> daniem z kurczaka, do?? udziwnionym, ale nie jest to z ca?? pewno?ci?
>>>>>> potrawka
>>>>> Tylko co? Pieczeń to z pewnością nie jest, czy potrawka (ang. "stew")
> to
>>>>> zależy
>>>>> co rozumiesz przez potrawka?
>>>>>
>>>> Potrawka to nie to samo co potrawa. Potrawka to gotowane mięso
> (kurczak,
>>>> kura, cielęcina) z sosem potrawkowym (masło, mąka, rosół z tego mięska
> co
>>>> jest w potrawce). To wariant podstawwowy. Do sosu można dać soku z
> cytryny
>>>> i/lub żóltko. Potrawka z kurczaka jest zarazem potrawą z kurczaka.
>>> Odwrotna
>>>> relacje nie zawsze zachodzi. W przypadku potrawy podanę przez Madzię na
>>>> pewno nie.
>>>> Pozdrawiam - Agnieszka
>>> Najlepsza potrawka z kurczaka jest koperkowa...
>>>
>>>
>>>
>> Nie. Lubczykowa :-)
>>
>> --
>> XL wiosenna
>
> Chyba tylko gdy lubczyk traktowany jako afro. A i tak skuteczniejszy z
> czerwonym mięsem i czerwonym winem wytrawnym.
Afro nie afro - ja używam go bardzo często: do rosołu, krupniku,
potrawki, nawet zupę lubczykową robię, jedną z ulubionych moich i
całej-reszty-świata :-)
--
XL wiosenna
|