Data: 2007-10-15 10:40:20
Temat: Re: potrawka z kurczaka
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
news:fevfp3$o0n$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Panslavista pisze:
> > "batory" <b...@p...beztego.onet.pl> wrote in message
> > news:feve54$769$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >> Użytkownik "Konrad Kosmowski" <k...@k...net> napisał w
wiadomości
> >> news:fag4u4-8tl.ln1@kosmosik.net...
> >>> ** batory <b...@p...beztego.onet.pl> wrote:
> >>>
> >>>>> po ludzku poprosz?, bom nie kumata...
> >>>> E daj sobie z tym spok?j, to co jest tam opisane jest faktycznie
jakim?
> >>>> daniem z kurczaka, do?? udziwnionym, ale nie jest to z ca?? pewno?ci?
> >>>> potrawka
> >>> Tylko co? Pieczeń to z pewnością nie jest, czy potrawka (ang. "stew")
to
> >>> zależy
> >>> co rozumiesz przez potrawka?
> >>>
> >> Potrawka to nie to samo co potrawa. Potrawka to gotowane mięso
(kurczak,
> >> kura, cielęcina) z sosem potrawkowym (masło, mąka, rosół z tego mięska
co
> >> jest w potrawce). To wariant podstawwowy. Do sosu można dać soku z
cytryny
> >> i/lub żóltko. Potrawka z kurczaka jest zarazem potrawą z kurczaka.
> > Odwrotna
> >> relacje nie zawsze zachodzi. W przypadku potrawy podanę przez Madzię na
> >> pewno nie.
> >> Pozdrawiam - Agnieszka
> >
> > Najlepsza potrawka z kurczaka jest koperkowa...
> >
> >
> >
> Nie. Lubczykowa :-)
>
> --
> XL wiosenna
Chyba tylko gdy lubczyk traktowany jako afro. A i tak skuteczniejszy z
czerwonym mięsem i czerwonym winem wytrawnym.
|