Data: 2004-11-28 18:04:48
Temat: Re: potrawy z kielbasa
Od: "@nn" <a...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "A.L." <a...@n...wp.pl> napisał w wiadomości
news:coa54m$n7$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Natalia wrote:
>
>> a jak dokladnie robi sie fasolke po bretonsku?
>
> Wklejam z archiwum przepis Magdy (slonko). Ja robie podobnie, tylko
> nie
> zageszczam maka, bo fasola rozgotowujac sie nadaje odpowiednia
> gestosc.
>
> Fasolka po bretońsku
>
> 40 dag fasoli "Jasiek"
> 1-2 cebule
> 5 dag boczku
> 10 dag kiełbasy
> 2 łyżki koncentratu pomidorowego
> 1 łyżka mąki
> słodka papryka, sól, pieprz, cukier
>
>
> Fasolkę wypłukać w zimnej wodzie, namoczyć na noc. Następnego dnia
> ugotować
> w tej samej wodzie, w której sie moczyła. Na patelni podsmażyć
> boczek,
> kiełbasę, cebulę (wszystko pokrojone w kostkę) i dodać do gotującej
> się
> fasolki. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku papryką,
> solą,
> pieprzem i cukrem (potrawa ma mieć słodko - winny smak). Na koniec
> zagęścić
> potrawę zasmażką z łyżki mąki.
>
> --
> Pozdrawiam,
> Ania
> Moje aukcje: http://tinyurl.com/4t9sc
To już drugi przepis, który mamy taki sam - pierwszy to Karpatka....
Pozdrawiam
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Małżeństwo to bardzo sprawiedliwe urządzenie: żona musi codziennie
gotować, mąż musi codziennie jeść"
|