Data: 2005-09-21 11:50:12
Temat: Re: potrawy z krabow i rakow?
Od: "turecky " <t...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Przemodar <p...@o...pl> napisał(a):
> "turecky " <t...@N...gazeta.pl> sadyzuje:
>
> >> Żywe do gotującej się wody?
> > Tak. Żywe na wrzątek chlup.
>
> W cywilizowanych stronach nawet homary wrzuca się do wrzątku dopiero po
> ogłuszeniu. Widać gdzieś w świecie jeszcze pokutują barbarzyńskie
> zwyczaje...
Jak ostatni raz jadłem takie raki, to nie było jeszcze p.r.k, nie było
interneta i w dostępnych książkach kucharskich stało, żeby wrzucac do wrzątku
raki żywe. (Jak ten czas szybko leci ...) Potem coraz mniej było jezior, gdzie
możnaby uzbierac porcję większą niż na 1 osobę.
A jak się ogłusza raki ? Może przyda sie na przyszłość :-)
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|