Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!news.internetia.pl!isdnet!noos!not-for-mai
l
From: Ania Nieszkowska <n...@n...fr>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: powitanie i pomaczka
Date: Sat, 22 Sep 2001 19:08:38 +0200
Organization: Service Usenet NoosNet
Lines: 29
Message-ID: <3...@n...fr>
References: <9oic2d$i0b$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: d194.dhcp212-198-216.noos.fr
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: quark.noos.net 1001178562 9844 212.198.216.194 (22 Sep 2001 17:09:22 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...fr
NNTP-Posting-Date: Sat, 22 Sep 2001 17:09:22 +0000 (UTC)
X-Mailer: Mozilla 4.78 [fr] (Win95; U)
X-Accept-Language: fr
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:70673
Ukryj nagłówki
Bardzo piekny przepis odchudzajacy ktory sprobuje jutro. Powiez mi kochany
"kostka smalcu" to ile bo ja na wygnaniu musze sobie ten smalec sama
wyprodokowac (juz postanowione dzisiaj produkcja smalcu a jutro blinow i
pomaczki)
Buzka
Ania (siostrzecza wiecie takiej tam)
k a écrit :
> Witam. Jakis czas temu na chacie kuchennym obiecalem, ze pojawie sie takze
> na newsach co (z pewnym) opoznieniem czynie.
>
> Co do pomaczki... do blinow oczywiscie - prosto, latwo i przyjemnie:
> 1 kostka smalcu
>
>
> Jajko (skorupke) rozbijamy i jak z
> wszystkimi poprzednimi skladnikami postepujemy, czyli wrzucamy do smalcu. Po
> scieciu bialka wyjmujemy jajko i przekladamy do podgrzanej w piekarniku
> kamionki a nastepnie zalewamy owo ovo zawartoscia patelni. Polecam dodanie
> jeszcze kwasnej smietany (jeszcze na patelni).
> Bliny maczamy w pomaczce i zajadamy.
> Do wszytkiego nalezy podawac mocno schlodzony 40% roztwor C2H5OH.
>
> Wartosci kalorycznej powyzszego nie przeliczamy, bo i po co ;)
> Smacznego :)
>
> porky
|