Data: 2001-09-22 17:08:38
Temat: Re: powitanie i pomaczka
Od: Ania Nieszkowska <n...@n...fr>
Pokaż wszystkie nagłówki
Bardzo piekny przepis odchudzajacy ktory sprobuje jutro. Powiez mi kochany
"kostka smalcu" to ile bo ja na wygnaniu musze sobie ten smalec sama
wyprodokowac (juz postanowione dzisiaj produkcja smalcu a jutro blinow i
pomaczki)
Buzka
Ania (siostrzecza wiecie takiej tam)
k a écrit :
> Witam. Jakis czas temu na chacie kuchennym obiecalem, ze pojawie sie takze
> na newsach co (z pewnym) opoznieniem czynie.
>
> Co do pomaczki... do blinow oczywiscie - prosto, latwo i przyjemnie:
> 1 kostka smalcu
>
>
> Jajko (skorupke) rozbijamy i jak z
> wszystkimi poprzednimi skladnikami postepujemy, czyli wrzucamy do smalcu. Po
> scieciu bialka wyjmujemy jajko i przekladamy do podgrzanej w piekarniku
> kamionki a nastepnie zalewamy owo ovo zawartoscia patelni. Polecam dodanie
> jeszcze kwasnej smietany (jeszcze na patelni).
> Bliny maczamy w pomaczce i zajadamy.
> Do wszytkiego nalezy podawac mocno schlodzony 40% roztwor C2H5OH.
>
> Wartosci kalorycznej powyzszego nie przeliczamy, bo i po co ;)
> Smacznego :)
>
> porky
|