Data: 2004-03-10 09:01:13
Temat: Re: powtorne mrozenie???
Od: Kinga 'Słowotok' Macyszyn <k...@b...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> To ja mam podobne pytanie, czy jeśli coś rozmrozimy i ugotujemy to czy
> można później drugi raz zamrozić? Traktujemy to jako nową rzecz do
mrożenia
> czy jako drugie mrożenie tego samego produktu?
>
Też się kiedyś nad tym zastanawiałam, chodziło mi konkretnie o mięso.
Pomyślałam, że rozmrożone surowe mięso przecież przygotowuje się w
temperaturze, która spokojnie zabije dotychczasowe drobnoustroje i zaczęłam
zamrażać, tak samo robię np. w przypadku mrożonek warzywnych, które
rozmrażam i dodaję do potrawy, którą zamrażam.
Robię tak od paru lat, nic mi nie jest, a ja raczej z tych
wrażliwożołądkowych :)
--
pozdrawia KingAM
"Zapierdzielasz na wysokich obrotach żeby na butelczynę chleba zarobić,
to potem się tak dzieje" [Gajowy Marucha]
|