Data: 2001-03-22 11:14:04
Temat: Re: prazona celula
Od: "Sorel" <k...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Joanna Wojtowicz" <j...@p...pl> napisałi
> Witam wszystkich,
> jestescie tak imponujaco oblatani w kulinarnych tematach, ze na pewno
> bedziecie znali odpowiedz na nurtujace mnie pytanie:
> JAK DOMOWYM SPOSOBEM SPREPAROWAC CEBULE, ZEBY UZYSKAC CHRUPIACE
WIORKI,
> DOSTEPNE W SKLEPACH I FAST FOODACH????????
>
> Z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz!
hohoho! Niecierpliwa... ;))))
No dobra, to proszę:
Cebula smazona w glebokim tluszczu
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 35 min.
500 g cebuli,
200 g maki,
1 l oleju.
1. Cebule obrac, oplukac, pokroic w plasterki. Kciukiem nacisnac srodek
plasterka i rozdzielic pierscienie.
2. Wsypac make do duzego naczynia, wlozyc cebule, delikatnie wymieszac,
uwazajac, by nie przerywac pierscieni.
3. Gdy wszystkie pierscienie beda pokryte maka, wkladac porcjami do
metalowego
koszyczka. Smazyc na dobrze rozgrzanym oleju na zloty.kolor.
- Cebule mozna rowniez smazyc w ciescie nalesnikowym.
Sorel
...nie smażony ;)
|