Data: 2004-09-01 07:53:27
Temat: Re: problem z budyniem
Od: Izza <i...@b...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena Bassett wrote:
>
> Nikt jakos nie proponuje, zebys sprobowala zrobic prawdziwy budyn, a to
> przeciez takie latwe:
>
> Proporcje na maly budyn na dwie osoby
> 2 zoltka
> 2 lyzki cukru
> cukier waniliowy
> 250 ml mleka
> 2 lyzki maki kartoflanej lub skrobi kukurydzianej
>
> Zoltka ubic z cukrem jak na kogiel mogiel, dodac make i 1/4 mleka,
> wymieszac na gladko, polaczyc z reszta mleka w malym garnku i doprowadzic
> do wrzenia ciagle mieszajac trzepaczka. Przelac do szklanego naczynia do
> wystygniecia. Mozna dodac 1 lyzke kakao i 1 lyzke cukru na budyn
> czekoladowy, lub ulubiony olejek smakowy.
a nie da sie tego zrobic bez jajek? mam alergie na jajka, a ostatnio znowu
sie nasilila i jestem juz tydzien bezjajeczna:P
Iza
|