Data: 2005-01-18 14:48:05
Temat: Re: problem z kaczka
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
... napisał(a):
> Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:csj4ef$4nn$1@inews.gazeta.pl...
>> A czy pieczesz w brytfanie pod przykryciem?
>
> Nie tyle pod przykryciem ile pod folia aluminiowa. Probowalam tez bez
> folii ale rowniez nie wyszlo...
>
> Moze powinnam ta kaczke w czyms zamarynowac przez dluzszy czas przed
> pieczeniem...
>
> Pzdr. Magda
===
Radziłbym jednak włożyć ją do brytfanny. Folia jej nie zastąpi. Wszystko co
pisałaś o twardym i suchym mięsie ma swoją przyczynę.
waldek
P.S "Pan kucharz kaczkę starannie
piekł, jak należy w brytfannie"
===
|