Data: 2007-07-13 15:08:46
Temat: Re: problem z pierogami
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"czeremcha " <c...@g...pl> wrote in message
news:f78493$cmv$1@inews.gazeta.pl...
> Barbara K. <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał(a):
>
> > No właśnie też dodałam cukru i bułki tartej, ale nic to nie zmieniło.
Może
> > dałam za mało. Ile bułki dosypujesz?
>
> Około 1 łyżkę na pół litra jagód - żeby były z grubsza obtoczone.
>
> Barbaro, a może za długo gotujesz te pierogi i jagody po prostu
rozgotowują
> ci się? One przecież nie muszą się ugotować - wystarczy, żeby się dobrze
> zagrzały /jagody, oczywiście. W tym czasie ciasto na pewno się dogotuje/.
>
> Ania
Witaj!
Żadnej bułki nie potrzeba do pierogów z jagód. Maruda nasypuje trochę cukru
na jagody - zakleja i na wodę - wypłyną - są gotowe - ale ciasto nie moze
być zbyt grube.
Później śmietana z cukrem... Niebo w gębie!!!
|