Data: 2007-05-23 10:56:19
Temat: Re: problemy z tartą
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:f316o6$hne$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> "Kajetana_Kinga" <k...@g...pl> wrote in message
> news:f3164e$2ck$1@inews.gazeta.pl...
>
> W foremce porcelanowej dałbym 220, ale przykryłbym ciasto papierem -
> upiekłoby się szybko i bez przypalenia, ale redukcja temperatury
> obowiązkowo - forma zbyt nagrzana nadfal by piekła - czyli spaliła...
> Generalnie używamy w domu blaszanek - aluminiowych jak i stalowych -
> cynowanych (dawno :-))), za dwoma wyjątkami żeliwna emaliowana forma z
> kominkiem na babki i pierniki i podobna - ceramiczna.
Maruda wyspecjalizowała się w blatach biszkoptowych i kruchych -
cieniutkich jak tektura - nawet jej wychodzą... :-P)))
|