Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: <b...@n...se>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: prosba
Date: 30 Dec 2001 00:43:09 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 18
Message-ID: <3...@n...onet.pl>
References: <3c2df1e4$1@news.vogel.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1009669389 13901 192.168.240.245 (29 Dec 2001 23:43:09 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 29 Dec 2001 23:43:09 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 213.66.225.138, 213.180.130.23
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; Win 9x 4.90)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:89471
Ukryj nagłówki
> w poniedzialek pieke kaczke, ale cholera jasna mam tylko taka brytfanke bez
> przykrycia!!!! Zatem co zrobic by kaczka nie stala sie sucha jak wior? > K
--------------------------
Niedawno dostalam od kolezanki z pracy, ktorej syn ma farme z
drobiem, "kogutka" wazacego prawie 4 kg zywego miesa, prawie nic tluszczu!!
Takiej wielkiej brytfanny nie mam, wiec poradzono mi kupic takie plastykowe
torebki do pieczenia. Wiem, ze mozna je tez dostac w Kraju, w supermarketach.
Koguciatko natarlam sola i majerankiem, napakowalam jabkami i pietrucha,
wsadzilam do torebki i zawiazalam. Troche sie balam, ze torebka wyeksploduje,
bo napeczniala w czasie pieczenia dosc porzadnie. Ale i torebka nie
wyeksplodowala, ani nie zaswinilam piekarnika, ani nie musialam podlewac a
kogut wyszedl bardzo kruchy. Pieklam niecala godzine na kilo a po zgaszeniu
piekarnika jeszcze trzymalam jakis kwadrans w cieplym piekarniku.
Sprobuj w tej torebce, szczegolnie, ze ci odpadnie czyszczenie piekarnika.
baska, ktora wlasnie zakonczyla robienie lodow na przyjecie sylwestrowe
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|