Data: 2001-12-29 23:43:09
Temat: Re: prosba
Od: <b...@n...se>
Pokaż wszystkie nagłówki
> w poniedzialek pieke kaczke, ale cholera jasna mam tylko taka brytfanke bez
> przykrycia!!!! Zatem co zrobic by kaczka nie stala sie sucha jak wior? > K
--------------------------
Niedawno dostalam od kolezanki z pracy, ktorej syn ma farme z
drobiem, "kogutka" wazacego prawie 4 kg zywego miesa, prawie nic tluszczu!!
Takiej wielkiej brytfanny nie mam, wiec poradzono mi kupic takie plastykowe
torebki do pieczenia. Wiem, ze mozna je tez dostac w Kraju, w supermarketach.
Koguciatko natarlam sola i majerankiem, napakowalam jabkami i pietrucha,
wsadzilam do torebki i zawiazalam. Troche sie balam, ze torebka wyeksploduje,
bo napeczniala w czasie pieczenia dosc porzadnie. Ale i torebka nie
wyeksplodowala, ani nie zaswinilam piekarnika, ani nie musialam podlewac a
kogut wyszedl bardzo kruchy. Pieklam niecala godzine na kilo a po zgaszeniu
piekarnika jeszcze trzymalam jakis kwadrans w cieplym piekarniku.
Sprobuj w tej torebce, szczegolnie, ze ci odpadnie czyszczenie piekarnika.
baska, ktora wlasnie zakonczyla robienie lodow na przyjecie sylwestrowe
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|