Data: 2001-10-29 21:21:44
Temat: Re: prosba- pieczeń z wołowiny
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Maria <m...@b...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@n...bsi.net.pl...
> Witajcie
>
>
> Jak dotąd to raczej Was wyłącznie czytywałam i pewnie tak pozostanie.
> Pamiętam, że jakiś czas temu pojawił się przepis na pieczeń z wołowiny i
nie
> mogę go znaleźć. Pomóżcie mi proszę.
> Pamiętam tylko tyle, że mięso należało zamrożone wrzucić do piekarnika
> (chyba 40-60 stopni) i piekło się to ok 12 godzin. Co było naidziwniejsze
to
> po upieczeniu pieczeń tą wkładało się do zalewy na jakiś czas. I nie mam
> pojęcia czy to co pamiętam jest prawidłowe a już wogóle nie wiem z czego
> była ta marynata.
> Pomóżcie proszę i podajcie mi ten przepis, bo kupiłam dziś piękny kawałek
> wołowiny i chciałabym zrobić z niego właśnie jakąś pieczeń.
>
zmrozic na kość, wsadzić do zimnego piekarnika, nastawić na 75 stopni i piec
12 godzin.
Wyjąc i wciepac na 2 godziny do zalewy:
zagotować litr wody z decylitrem soli + 1 łyżeczkę zmielonego pieprzu + 1
łyżeczkę jałowca,
łup to do lodówki, a potem się delektować
Wkn
|