Data: 2010-08-26 08:38:06
Temat: Re: prosty przepis na pizzę
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-08-25 15:28, Artur Fortuna pisze:
> W dniu 2010-08-25 13:03, Użytkownik Kapsel miał niepewny dość wzrok.
> Prosił o żar, wpatrzony gdzieś w mrok. Wciągnął dym, i nim skryła go
> noc, tak powiedział:
>
>
>> Ja robię od kilku miesięcy mniej więcej wg tego przepisu:
>> http://precyl.pl/przepisy-kulinarne/1843762-przepis-
na-wysmienit-pizze.html
>>
>
> "5. na wierzch resztki sera.
> 7. DO PIERKARNIKA na 14 minut. Temp 230 stopni, z termo obiegiem. "
>
> Wygląda na przepis na spalenizne. Bo co moze zostac z sera po 14
> minutach w 230 stopniach?
>
> Sugeruję gdy pizza już (niemal) upieczona wyjąć ją z pieca, posypać
> mozarellą i włożyć z powrotem na czas pięknego rozpuszczenia się sera
> (~2 minuty).
Jeszcze lepiej - ja przynajmniej tak robię - mozzarellę dać na spód,
tzn. nałożyć na sos pomidorowy, a potem dopiero reszta dodatków.
Ewa
|