Data: 2010-08-26 11:42:28
Temat: Re: prosty przepis na pizzę
Od: Kapsel <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wed, 25 Aug 2010 15:28:12 +0200, Artur Fortuna napisał(a):
>> Ja robię od kilku miesięcy mniej więcej wg tego przepisu:
>> http://precyl.pl/przepisy-kulinarne/1843762-przepis-
na-wysmienit-pizze.html
>
> "5. na wierzch resztki sera.
> 7. DO PIERKARNIKA na 14 minut. Temp 230 stopni, z termo obiegiem. "
>
> Wygląda na przepis na spalenizne. Bo co moze zostac z sera po 14
> minutach w 230 stopniach?
Racja... nie spojrzałem, a przepis miałem w zakładkach. Teraz już wiem,
dlaczego z pierwszą pizzą przesadziłem :)
Teraz piekę ok. 5-7 min. przy ok. 200* z termoobiegiem i wychodzi ok, w
sumie jak się już ser rozpuści zupełnie a ciasto na brzegach się nie
poddaje widelcowi, to można wyciągać.
--
Kapsel
http://kapselek.net
kapsel(malpka)op.pl
|