Data: 2007-07-23 12:23:21
Temat: Re: przechowywanie orzechów i pora
Od: "batory" <b...@p...beztego.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Bunny" <m_bunny@USUŃinteria.pl> napisał w wiadomości
news:f81j99$oq5$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Sąsiadka uszczęsliwiła mnie reklamówką orzechów włoskich. Już są obrane
> tylko za bardzo nie wiem jak je przechować żeby się nie zapleśniały albo
> nie wyschły.
>
> I druga sprawa jak najleiej przechować pora i czy opłaca się kupić więcej
> w sezonie ( jeśli tak to kiedy jest na nie sezon?) Jedynym sposobem jaki
> mi przychodzi do głowy jest ususzenie ale jak to zrobić? Pokroić i ususzyć
> na blasze - czy to wystarczy? I jak to potem przechowywać w zamkniętym czy
> otwartym pojemniku?
>
>
>
To już są orzechy? Zawsze zbierałam je we wrześniu. A co się tyczy porów -
po co chcesz je przechowywać? Wszak w handlu sa o każdej porze roku i w
żadnej nie sa jakoś szczególnie drogie...
|