Data: 2007-10-19 13:15:29
Temat: Re: przecier (koncentart) z pappryki
Od: Ewik <e...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
/ Ajwar
Składniki:
- 50 dag słodkiej papryki,
- 50 dag bakłażanów,
- 1 duża cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki oliwy,
- sól,
- pieprz,
- pół łyżki octu.
Jak przyrządzić?
Bakłażany i paprykę upiec w piekarniku. Ostudzić. Zdjąć skórkę,
posiekać drewnianą łyżką lub nierdzewnym nożem (nie czernieje). Dodać
drobno posiekany czosnek i cebulę. Doprawić pieprzem, oliwą i octem,
posolić. Wstawić do lodówki. Podawać na zimno do mięsa i ryb
pieczonych na grillu.
|