Data: 2010-09-05 10:28:10
Temat: Re: przecier pomidorowy - jaki prosty przepis?
Od: JaMyszka <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 4 Wrz, 12:52, Ikselka wrote:
> [...]
> Bardzo prosty sposób na pomidory do spaghetti czy leczo: pomidory sparzyć i
> ściągnąć skórę (nie jest to obowiazkowe, ale wygodne w momencie ich
> [...]
Ale tego nie wyrzucasz?
Prawdopodobnie te wartościowe dla mężczyzn związki znajdują się tuż pd
skórką (mężczyźni powinni jeść dużo przetworów pomidorowych).
A zmiksowana skórka to nie puzzle i nie ułoży się w żołądku, aby się
"przykleić". Dodawaj zmiksowane do przecieru - zarówno kolor jak i
smak przecieru są intensywniejsze.
PS
Jeżeli ktoś nie uprawia sam pomidorów, to na przetwory najlepsze są
"Limy".
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
|