Data: 2010-09-05 12:22:18
Temat: Re: przecier pomidorowy - jaki prosty przepis?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 5 Sep 2010 03:28:10 -0700 (PDT), JaMyszka napisał(a):
> On 4 Wrz, 12:52, Ikselka wrote:
>> [...]
>> Bardzo prosty sposób na pomidory do spaghetti czy leczo: pomidory sparzyć i
>> ściągnąć skórę (nie jest to obowiazkowe, ale wygodne w momencie ich
>> [...]
>
> Ale tego nie wyrzucasz?
Oczywiście, że wyrzucam - po sparzeniu schodzi z pomidorów dosłownie sam
przezroczysty "pergamin". Chyba, ze nie są dobrze sparzone, ale to mi się
nie zdarza.
> Prawdopodobnie te wartościowe dla mężczyzn związki znajdują się tuż pd
> skórką (mężczyźni powinni jeść dużo przetworów pomidorowych).
> A zmiksowana skórka to nie puzzle i nie ułoży się w żołądku, aby się
> "przykleić".
> Dodawaj zmiksowane do przecieru - zarówno kolor jak i
> smak przecieru są intensywniejsze.
Mam na przecier odpowiednie odmiany - San Marzano i Konsul.
Są świetnie wybarwione i mają mało wody.
:-)
|