Data: 2001-04-18 11:04:01
Temat: Re: przekaski
Od: "Artur Z" <a...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czesc!
Napewno masz koncepcje calosci kolacji ,wiec to co zaproponuje moze nie
pasowac.
Nie raz juz przygotowywalem dla gosci canelloni i wiem ,ze chetnie jest
konsumowane nawet po licznych zimnych przekaskach.
Prosty przepis to rurki ugotowac al dente(nie moga sie zdeformowac)-np w
garnku z sitkiem do frytek,przestudzic i recznie nalozyc do srodka farsz.
farsz:
mieso mielone(obecnie to raczej wieprzowe)doprawic sola i pieprzem ,obsmazyc
na oliwie z oliwek ,dodac usmazona cebule i podduszone pomidory (cale z
puszki-sos odlac i zostawic),dusic do miekkosci dodac na koniec swieza
bazylie.
ulozyc w formie polac sosem z pomidorkow i posypac mozzarella,zapiec
Efekt murowany
--
Pozdrawiam.Artur Z
|