Data: 2000-07-05 21:21:30
Temat: Re: przepis
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Michal wrote:
>
> Salatka Cesarska (?):
> Swieza bulke koimy w kostke jednocentymetrowa,
> obsypujemy Ziolami Prowansalskimi Kamis i sapiekamy
> na zloty kolor.
> Salate rzymska obieramy z zielonych lisci do serca i
> rwiemy na kawalki.
> Kilka lisci czerwonej salaty radiccio kroimy w pasemka.
> Zabek czosnku rozcieramy z sola i mieszamy z kilkoma
> lyzkami oliwki dziewiczej z paroma kroplami octu
> winnego.
> Salaty mieszamy polewajac ta mieszanka. Posypujemy
> grzaneczkami a na wierzch rozkruszamy troche
> francuskiej lub bulgarskiej fety.
> Mozna do tego dodac pokruszona, grilowana piers
> z kurczaka lub pokrojona szynke lub pokruszona
> rybe wedzona i traktowac jako pelnowymiarowe
> drugie sniadanie.
>
> Smacznego
>
> Michal
Jesli chodzi o salatke Cezara, to do klasycznej salaty Cezara sos do
polewania sklada sie z oliwy, czosnku, surowego zoltka, octu winnego,
anchovies, soli i pieprzu.
Magdalena Bassett
|