Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Aneczka" <w...@v...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: przepis
Date: Wed, 10 Oct 2007 08:40:56 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 31
Message-ID: <fehrsb$atp$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <fed4iq$smt$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: ayl8.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1191998156 11193 83.27.123.8 (10 Oct 2007 06:35:56 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 10 Oct 2007 06:35:56 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:303504
Ukryj nagłówki
dobre to jest??
Użytkownik "mateusz" <k...@o...pl> napisał w wiadomości
news:fed4iq$smt$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Składniki :
>
> 500 g filetów z surowego łososia, 500 g ziemniaków, 6 liści kapusty
> włoskiej, pieprz, gałka muszkatołowa, sól, sok z cytryny, 4 łyżki
> masła, 4 łyżki mąki, 1 szklanka mleka, 1 szklanka rosołu z kostki, 150
> g startego żółtego sera.
>
> Sposób przyrządzenia:
>
> Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie.
> Liście kapusty zblanszować w osolonej, wrzącej wodzie, następnie
> przelać zimną wodą i osączyć. Ściąć płasko grube części liści.
> Przygotować sos: masło roztopić, oprószyć mąką, zasmażyć. Dolać rosół
> i mleko cały czas mieszając, zagotować. Ziemniaki obrać, pokroić w
> plasterki. Połowę wyłożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego,
> przykryć połową liści kapusty i polać połową sosu. Łososia oprószyć
> solą i pieprzem, skropić cytryną i wyłożyć na kapustę. Przykryć resztą
> kapusty i ziemniakami. Polać resztą sosu. Piec około 40 minut w temp.
> 200°C. Po 20 minutach pieczenia, posypać startym serem żółtym. Podawać
> na gorąco.
>
> --
> Mateusz
>
>
|