Data: 2004-05-19 11:56:29
Temat: Re: przepis na Rostbef
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
batory wrote:
> Użytkownik "Hanna Burdon" <h...@n...com> napisał w wiadomości
> news:c8ffj9$qh9$1@inews.gazeta.pl...
>
>>In news:c8fena$i6d$1@news.onet.pl, Przemek wrote:
>>
>>>Czy mam go smażyć, czy jednak
>>>potrzebne będzie pieczenie w piekarniku?
>>
>>Rostbef, jak sama nazwa wskazuje (ang. roast beef), jest pieczony. W
>>piekarniku. Li i jedynie. :-)
>>
>
> A to czemu? Ja najczęściej robię z rostbefu coś co moja mama zwała brizolki.
> Rostbef kroję na plastry, zbijam i smażę. Podaję ze smażoną cebulką (dużo
> tej cebulki).
A dlaczego ten rostbef zmienia nazwa na bryzolki ? :-)
Ewcia
|