Data: 2006-09-26 03:03:47
Temat: Re: przepis na pyzy
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
<c...@N...gazeta.pl> wrote in message
news:ef9igl$2sa$1@inews.gazeta.pl...
> yAro <p...@p...onet.pl> napisał(a):
>
>> Widziałem na sieci sporo przepisów na pyzy i
>> zwykle każdy był nieco inny.
>> Wypróbowałem 2 na pyzy niedrożdżowe i nie byłem
>> zachwycony. Szukam
>> czegoś co jak najbardziej przypomina te pyzy,
>> które można dostać mrożone
>> w sklepach bo z wypróbowanych przepisów takie mi
>> jednak najbardziej smakują.
>> Jak oni je robią? Ze znalezionych przepisów to
>> wychodzą albo strasznie
>> ciemne (niemal niebieskie), albo twardsze i
>> ciężkie choś tekstura jest jak tych mrożonych.
>> Jak więc robi się te, które sprzedają w sklepach?
>> Jarek
Trzeba szybko utrzeć i jak najmniej kontaktu z powietrzem.
Inna sprawa - sól jodowana - podobno z jodyny robiło się tester jakości
śmietany - gdy oszustki wrabiały mąkę do niej po dodaniu odrobiny jodyny
śmietana robiła się niebieska.
|