Data: 2010-11-08 08:11:50
Temat: Re: przywieranie chleba do blaszki
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Mateusz piąty" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:5exze0lnl0w3$.1q5yvpf9s32cr$.dlg@40tude.net...
> Foremki "gumowe" kupione kiedyś w supermarketach za nieduże pieniądze (ok
> 10 zł za sztukę). Do tego "gumowa" stolnica którą wkładam do piekarnika
> jeśli potrzebuję "nieprzywierającą" powierzchnię płaską. Niczym się tego
> nie smaruje. Jest elastyczne i nie ma problemów z wyjmowaniem po
> upieczeniu. Robię w nich i chleb, i pasztet i ciasto. Wszystko bez
> smarowania foremki i posypywania ciasta czymkolwiek. Dopóki ich nie miałem
> to chleb podsypywałem otrębami. Nie przylejał się i miał fajny spód.
jesli juz to silikonowa...
wsadz sobie gume do piekarnika :-_) Zycze powodzenia :-)
|