From: "Ela" <e...@b...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <8rrr2f$euo$1@sunsite.icm.edu.pl> <3...@n...vogel.pl>
<8rrtji$7us$1@news.tpi.pl> <3...@n...vogel.pl>
<8rs2hr$l6n$1@news.tpi.pl>
Subject: Re: pstrąg
Date: Mon, 9 Oct 2000 13:28:32 +0200
Lines: 69
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
NNTP-Posting-Host: pro.bsb.com.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: pro.bsb.com.pl
Message-ID: <3...@n...vogel.pl>
X-Trace: 9 Oct 2000 13:26:29 +0200, pro.bsb.com.pl
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.k.pl!news.vogel.pl!pro.bsb.com.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:35201
Ukryj nagłówki
posypuje go po prostu ale nie wcieram
...no troszke tego majeranku jest ale ryba cala czarna sie nie robi - bez
przesady.
sprobuj - pycha
Ela
Dorota <b...@f...hoga.pl> wrote in message
news:8rs2hr$l6n$1@news.tpi.pl...
> nacierasz go majerankiem czy tylko delikatnie posypujesz?
> Jak duzo go uzywasz?
> To dla mnie nowosc, koniecznie musze sprobowac
> :-)
>
> Użytkownik "Ela" <e...@b...com.pl> napisał w wiadomości
> news:39e1892d@news.vogel.pl...
> > przepraszam, rzeczywiscie zapomnialam
> > ja uzywam jeszcze dodatkowo majeranek
> > Ela
> >
> > Dorota <b...@f...hoga.pl> wrote in message
> > news:8rrtji$7us$1@news.tpi.pl...
> > > ja robie podobnie, z ta roznica ze nacieram pstraga pietruszka i
> > rozmarynem
> > > + maselko w srodku rybki i na folii, sol, pieprz i cytryna...
> > > 15 minut w piekarniku w zawinietej folii a potem jeszcze do dziesieciu
w
> > > rozwinietej, zeby skorka sie przyrumienila.
> > > Maselko z ktorym go podaje jest mocno czosnkowe
> > >
> > > Użytkownik "Ela" <e...@b...com.pl> napisał w wiadomości
> > > news:39e1760e@news.vogel.pl...
> > > > Pstraga zawsze w dwojaki sposob. Nacinam mu brzuszek, zeby zrobic
> > > > 'kieszonke', sole go i zostawiam na moment w lodowce. Rozwijam folie
> > > > aluminiowa, smaruje ja troszke maslem. Klade pstraga i pakuje do
> > > 'kieszonki'
> > > > 1) cebule pokrojona w plastry+wiorki masla
> > > > lub
> > > > 2) bardzo duzo natki pietruszki a na wierzch rybki plastry
cytryny -
> > > jedna
> > > > obok drugiej
> > > >
> > > > Wszystko zawijamy w folie i pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok. 15
> min.
> > > > Smacznego
> > > > Ela
> > > >
> > > > Marcin Maszybrocki <m...@p...katowice.pl> wrote in message
> > > > news:8rrr2f$euo$1@sunsite.icm.edu.pl...
> > > > > Jak zrobić z niego przysmak na obiadek? o tej pory obtaczam drania
w
> > > > > byłeczcze (czasem nie..) doprawiam wegetą i cytrynką, obkładam
> > > pietruszką
> > > > i
> > > > > do piekarnika....
> > > > >
> > > > > A może ktoś ma lepszy pomysł?
> > > > >
> > > > >
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>
|