Data: 2000-12-16 12:19:16
Temat: Re: ptysie na ostro
Od: "Magdalena W." <z...@a...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dorota wrote in message ...
>Witam wszystkich i poproszę o przepisy na masy do ptysiów NA OSTRO:))
1. Pieczarki + cebula = usmazyc, posolic, popieprzyc, mozna czosnku.
Drobno posiekac (ja wpuszczam w robota kuchennego, szybciej), ew.
wymieszac z zoltkiem surowym jezeli masa sucha. Nadziac ptysie, zjesc na
zimno lub na goraco (podgrzac w piekarniku). U mnie to jest na
Wigilie!!!
2. Ser rokpol albo podobny (Dor Blu jest mniam, mniam) utrzec na drobnej
tarce, dolozyc do tego smietane gesta i utrzec na gesty krem. Nie podaje
proporcji, bo niestety ale robie to "na oko" ;-)) Nadziac kremem
ptysie - lepiej jak sa mniejsze. Zjesc...
Wiecej pomyslow nie mam.
Pozdrawiam
Magda
|