Data: 2000-12-17 11:56:49
Temat: Re: ptysie na ostro
Od: "Agnieszka Biernacka" <a...@a...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Dorota" wrote
> Witam wszystkich i poproszę o przepisy na masy do ptysiów NA OSTRO:))
Jeli
> posiadacie pyszne masy na słodko to też poproszę. Z góry dziękuję, dora.
Ja stosuje warianty:
1. pieczarkowo-smietanowy (dusze pieczarki i zaprawiam smietana z maka,
mozna dodac zolty ser lub natke pietruszki)
2. pieczarkowo-ceblowy (duszone pieczarki z cebulka zageszczone maka utarta
z maslem)
3. kolorowy (zielony groszek, kostki zoltego sera, kostki szynki z sosem
Mornay)
4. kurczakowy (kurczak, pieczarki, zolty ser z sosem Mornay)
5. szpinakowo-plesniowy (swiezy! szpinak obgotowany i poszatkowany mieszam z
sosem z sera plesniowego - albo opartego na beszamelu, albo na smietanie,
mozna tez kawalki sera dodac do masy, lub/i dodac boczniaki obgotowane i
poszatkowane)
Pozdrawiam
Agnieszka Biernacka
|