Data: 2004-06-17 13:41:16
Temat: Re: pychotka z twarogu
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "rafal.lena" <r...@w...pl> napisał w wiadomości
news:40d1b16d$1@brown.gdansk.sprint.pl...
> A więc byłam w sklepie i specjalnie kazałam ważyć twaróg - u mnie klinek
> waży średnio 500-600 g. Do tego kostka cała masła lub margaryny ( te 50 g
> różnicy nie zrobi) i mąki aż do odlepiania się ciasta od ręki + 2 żółtka
( w
> przepisach mojej mamy ciasto było beż żółtek, ale mi szkoda wywalać skoro
na
> pianę tylko białka idą - jadłam robione i z żółtkami i bez i nie wyczułam
> różnicy). Pianę z 2 jajek i szklanki cukru ubijamy.
> Cieszę się że smakują te ciacha tym którzy już spróbowali je robić.
Oooj, dzięki za fatygę. Dzisiaj zrobię:)
> Właśnie przeczesuję moją książkę kucharską własnoręcznie zrobioną z
kuchnią
> rosyjską ( bo stamtąd właśnie pochodzę) żeby zapodać jeszcze coś
ciekawego.
> Pozdrawiam Lena
Szukaj, szukaj i podawaj:)))
Pzdr.
Iwona
|