Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!news.man.poznan.pl!news-fra1.dfn.de!news-han1.dfn.de!news-spur1.maxwell.syr
.edu!news.maxwell.syr.edu!sn-xit-03!sn-xit-01!sn-post-01!supernews.com!corp.sup
ernews.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pysznosci...
Date: Wed, 25 Jun 2003 15:44:40 -0700
Organization: Posted via Supernews, http://www.supernews.com
Message-ID: <3...@o...com>
Reply-To: m...@o...com
X-Mailer: Mozilla 4.61 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
References: <3...@o...com> <4...@n...onet.pl>
<3...@o...com> <bdc4hf$po7$1@inews.gazeta.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 28
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:161089
Ukryj nagłówki
Anna Ladorucka wrote:
>
> Magdalena Bassett <m...@o...com> napisał(a):
>
> >
> >
> > Acha! trafilas!
> > Ja robie kogiel mogiel, do niego dodaje twarozek (u nas te twarozki sa
> > mokre).
> > Nastepnie mieszam okolo 1 szklanki maki zwyklej i pol szklanki skrobii
> > kukurydzianej, i polowe tej mieszanki dodaje do kogla mogla, mieszam
> > dokladnie, i delikatnie dodaje bialka ubite z cukrem, zeby byly lsniace
> > i sztywne, mieszam dokladnie.
>
> Badzo Ci dziekuje! Odpowiadam dopiero teraz, poniewaz przez onet nie widac
> Twojego posta :(
> Mam pytanie - ile twarozku na ta ilosc maki? Przypuszczam, ze 50 dkg?
> Ale skoro one takie luzne, to moze wiecej?
>
Nie umiem Ci powiedziec - zawsze robie na oko. Mysle, ze okolo 50 dkg,
moze torche mniej. U nas ten twarog jest objetosciowo, nazywa sie "suche
grudki", wiec jest prawie tak suchy, jak polski twarog. Biore okolo
poltorej szklanki mieszanej maki na dwie szklanki tego twarogu. Juz
sprawdzilam - kubek twarogu wazy 454 gramy :))
Magdalena Bassett
|