Data: 2003-06-25 22:44:40
Temat: Re: pysznosci...
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Anna Ladorucka wrote:
>
> Magdalena Bassett <m...@o...com> napisał(a):
>
> >
> >
> > Acha! trafilas!
> > Ja robie kogiel mogiel, do niego dodaje twarozek (u nas te twarozki sa
> > mokre).
> > Nastepnie mieszam okolo 1 szklanki maki zwyklej i pol szklanki skrobii
> > kukurydzianej, i polowe tej mieszanki dodaje do kogla mogla, mieszam
> > dokladnie, i delikatnie dodaje bialka ubite z cukrem, zeby byly lsniace
> > i sztywne, mieszam dokladnie.
>
> Badzo Ci dziekuje! Odpowiadam dopiero teraz, poniewaz przez onet nie widac
> Twojego posta :(
> Mam pytanie - ile twarozku na ta ilosc maki? Przypuszczam, ze 50 dkg?
> Ale skoro one takie luzne, to moze wiecej?
>
Nie umiem Ci powiedziec - zawsze robie na oko. Mysle, ze okolo 50 dkg,
moze torche mniej. U nas ten twarog jest objetosciowo, nazywa sie "suche
grudki", wiec jest prawie tak suchy, jak polski twarog. Biore okolo
poltorej szklanki mieszanej maki na dwie szklanki tego twarogu. Juz
sprawdzilam - kubek twarogu wazy 454 gramy :))
Magdalena Bassett
|