Data: 2003-03-28 14:59:20
Temat: Re: pyszny sos do makaronu z selera naciowego
Od: Paweł Niezbecki <t...@p...neostrada.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dorota <g...@p...onet.pl>
news:b61icg$ke4$1@news.onet.pl:
> trzy-cztery lodygi selera naciowego
> srednia marchewka
> dwie srednie cebule
> kilka zabków czosnku
> oliwa
> puszka pomidorow bez skorki
> bazylia swieza lub suszona
>
> Warzywa poszatkowac drobno, udusic z dodatkiem oliwy na małym ogniu. Dusic
> przez godzine do poltorej. Pod koniec wrzucic swieza bazylie i zmiazdzony
> czosnek. Sos zmiksowac, polac makaron i zajadac.
Można też poeksperymentować z posypaniem całości posiekanymi orzechami
włoskimi, leciutko podsmażonymi na oliwie...
(seler naciowy doskonale komponuje się z orzechami)
p.
|